Bändi, orkesteri, yhtye, säestäjät jne.

Lähes kahden kuukauden tauon jälkeen soitettiin taas bändin kanssa. Mies ja kitara-kiertue oli niin runsas ja intensiivinen, että Seinäjoella tuntui kuin ei olisi ollut orkesterin kanssa lavalla vuoteen. Oulussa ja Joensuussa pääsi itsekin asettumaan oikeaan tilaan ja siellä homma toimi jo komeasti. Seinäjoki-Oulu-välillä pysähdyimme Raahessa, orkesterimme jäsenet Joonas (koskettimet), Jaakko (basso) ja Miika (kitara) soittivat siellä Lotta-nimisen laulajattaren yhtyeessä keikan. Ja hyvin soittivat, tunsin suorastaan isällistä ylpeyttä kun sain kerrankin itse istua katsomossa ja nauttia herrojen edesottamuksista sekä uljaasta lavapreesensistä. Myös artisti itse oli hyvä sekä miellyttävä tuttavuus. Vedon jälkeen alkoi jo olla kiire Ouluun, mutta kun seuraavana lavalle suksineen Tuomo Prättälän basisti soitti keikkansa Jaakon vahvistimella, sain nauttia toisenkin kulttuuripläjäyksen Raahessa, ja mikäs siinä kun kerran oli taitavaa osaamista tarjolla.

Miika Colliander muuten on ollut aina näyttävien sisääntulojen erikoisosaaja, ja on sitä edelleen. Oulun lavalletuloperformanssi sisälsi kitaran pudottamisen lattialle sillä seurauksella että x-määrä erilaisia sähkölaitteiden osia rikkoontui, ja juuri ensimmäiset äänet ilmoille kajauttanut yhtye sai poistua lavalta piinallisen pitkän tuntuisia toveja sisältäneen vikojen määritys-/jos mahdollista, korjausoperaation ajaksi. Kaikeksi onneksi varusteet saatiin nopeahkosti soittokuntoon, ja kun dj:kin oli hereillä tuupaten Kake Randelinit ilmoille, mitään mainittavaa tunnelman latistumista ei päässyt tapahtumaan. Oikeastaan päinvastoin, sillä kun homma sitten saatiin käyntiin, se oli yhtä juhlaa.

Huomioita: Ensimmäinen jouluateria keikan yhteydessä nautittu, luultavasti muutamia vielä tulossa. Joensuun Kimmelissä ateria oli poikkeuksellisen hyvä. Yleisöstä bongattu rakkaan ystävän äiti sekä painin maailmanmestari. Valomies Sami Saari oli raahannut lavalle uusia valoja. Koska olen niihin selin, en tiedä miltä ne näyttivät. Ajomatkoilla viihdykkeenä Markku Pölösen Onnen maa, Ihmebantu sekä Riikka Pulkkisen Raja. Itsenäisyyspäivinä ABC-asemilla jonoa.