Yhden miehen kuoro

Kappaleet alkavat olla jo niin pitkälle valmiita että on aika solistin änkeä itsensä mikrofonin ääreen ja turautella tulkintoja äänilevylle. Kovasti vaivattomalta on kyseinen edesottamus tuntunut, sen verran hyvät tunnelmat on soitannan hetkellä kappaleisiin tallentunut. Tänään päivän viimeisenä lauluna leivottiin Jonkun ajan päästä-niminen laulu, vahva tarina johon olin suunnitellut kuorolaulantaa kaipaavia osioita. Jossitella ei tartte kun itte tekee, niinpä kokolailla monta päällekkäisäänitystä tehden biisiin syntyi enkeli- ja mullikuoron välimaastossa seikkaileva yhden miehen ryhmän muodostama äänikudelma. Kyseinen biisi oli jossakin vaiheessa kevättä omasta mielestäni yksi parhaimmista, ja nyt kun se alkaa olla valmis, se on hienompi kuin osasin toivoa. Tänään oli hyvä päivä.

5 thoughts on “Yhden miehen kuoro

 1. Miia says:

  En malttaisi odottaa syksyyn. Sinne on NIIIIN (liian) pitkä matka. Upeita maistiaisia oli lauantaina Ikaalisissa tarjolla. Kiitos!

 2. Tuomo B says:

  Mielenkiintoista, ettei levy-yhtiö ole halunnut palkata edes Juha Tapiolle kuoroa biisin taustalle. Tai ehkä näitä perinteisiä menetelmiä, eli aitoja viuluja ja oikeaa kuoroa eivät käytä enää kukaan, kun päällekkäisäänitykset ja synat on keksitty?

 3. Satu says:

  Kuulostaa niin hyvältä jo tuo tarinointikin, ettei millään malttaisi levyä odottaa! Paljon iloa ja siunausta loppurutistukseen!

 4. Juha Tapio says:

  Ystävä hyvä, kyse ei ole siitä etteikö kuoroa haluttaisi palkata, kuorosovitus syntyi ja paisui juuri tuossa hetkessä. Itse olen kokenut monesti, että palkattu taustalaulaja ei välttämättä tavoita biisin fiilistä, ja siksi parempi tulos tulee kun taustat lauletaan oman työryhmän voimin, sikäli kun ryhmästä laulutaitoa löytyy. Ja mitä oikeisiin jousiin tulee, jokaisella levylläni on nimenomaan niitä oikeita jousia, ensi keskiviikkona niitä äänitetään myös tälle levylle.

 5. Tuomo B says:

  Kiitos vastauksesta ja asiavirheiden oikaisusta. Aivan loistavaa, että levyilläsi on aitoja jousia, koska pelkästään se, että kuuntelija tietää jousisoittajien olevan paikalla lyö musiikkiin positiivisen käsillä tehdyn leiman.

Vastaa