Juha Tapiolle tuplaplatinaa peräti kahdesta levystä ?

Sekä tänä syksynä julkaistu albumi ’Lapislatsulia’ että viime vuonna julkaistu joululevy ’Joululauluja’ ovat ylittäneet 40 000 myydyn kappaleen rajan.

(c) Lasse Niskala 2013

Tänä syksynä uransa kahdeksannen studioalbumin julkaissut Juha Tapio on huimassa nosteessa.  Miehen kaksi viimeistä albumia ovat tällä viikolla myyneet tuplaplatinaa eli ylittäneet 40 000 kappaleen myynnin. Tuplaplatinat luovutettiin Juhalle tänään Sibeliustalon keikan yhteydessä.

Myös keikoilla pyyhkii hyvin. Tänä viikonloppuna  kahteen loppuunmyytyyn iltaan  Lahden Sibeliustalossa päättynyt viidentoista konsertin kiertue on ollut kokonaisuudessaan loppuunmyyty. Juha Tapiolla on ennen joulua vielä viisi kirkkokonserttia – nekin kaikki jo loppuunmyytyjä. Sen jälkeen artisti vetäytyy ansaitulle lomalle ja palaa esiintymislavoille helmikuussa.

Ylistarossa kasvanut Juha Tapio (s. 1974) on julkaissut viisitoista vuotta kestäneellä urallaan yhdeksän  albumia, joista  neljä on myynyt tuplaplatinaa,  neljä platinaa ja yksi kultaa. Lokakuussa julkaistua Lapislatsulia on Juhan kahdeksas studioalbumi. Levyltä ensimmäisenä singlenä julkaistu TSNEH (Tykkään susta niin että halkeen) on ollut Suomen radioiden soitetuimpia lauluja tänä vuonna.

6 thoughts on “Juha Tapiolle tuplaplatinaa peräti kahdesta levystä ?

 1. Miska says:

  Heips!Sinulta on ilmestynyt yhdeksän albumia,joista kahdeksan studioalbumia,niin herää kysymys, että mikäs se yksi sitten on?Olisi varmaan kohteliasta myös onnitella tuplaplatinasta,joten onneksi olkoon!

 2. Juha Tapio says:

  Jaahas, kiitos onnitteluista sekä tarkasta havainnoinnista! Nämä tiedotteet kun ovat levy-yhtiön tekemiä, pitäisi varmaan itse vielä oikolukea ne, tuo studioalbumi-käsite on mullekin vähän epäselvä… Omien laskujeni mukaan olen tehnyt kymmenen albumia: kahdeksan ns. ”tavallista”, uusista lauluista koostuvaa, sekä yhden virallisen kokoelman, sekä joululevyn. Joskus joululevyä (kun siinä ei ole uusi biisejä) tai varsinkaan kokoelmaa (jos oletus on että se kootaan vanhoilta äänitteiltä) ei lasketa studioalbumeiksi, mutta itse lasken, kun kokoelmallekin varta vasten tehtiin uusia kappaleita. Että silleen… Ehkä tuota studioalbumi-käsitettä pidetään yllä, jotta voidaan suurin piirtein pysyä kartalla siitä, mitä artisti/bändi on itse julkaissut. Mun nimissä on julkaistu viime vuosien aikana myös 30 Suosikkia-, ja Valitut Palat-tyyppisiä kokoelmia, joiden koostamisessa en itse ole ollut mukana ja näiden julkaisujen tarkkaa lukumäärää en ihan tarkasti edes tiedä.

 3. Eija says:

  Onneva Onneva!!

  Ihan Kummallekin kädelle.. ;)

 4. Nina says:

  Onnea Juha!! Ihan huippua!!
  Ja samaan hengenvetoon: Kiitos (taas) niin ihanasta ja koskettavasta kirkkokonsertista Tuusulan kirkossa. Se tunnelma ja läheisyys on niin erilaista kuin mitä konserttisalikeikoilla on. Sitä ei vaan voi edes kuvailla. Kyyneliä sai pyyhkiä.
  Jono luoksesi eilisen Tuusulan konsertin jälkeen oli niin pitkä, etten pystynyt tällä kertaa jäädä jonottamaan ja toivottamaan jouluja. Siis sydämestäni toivon sinulle Juha, ja myös perheellesi ihanaista, rauhaisaa, joulunaikaa!

  Ps. Tavastialla ja Järvenpäässä ollaan mukana!!

Vastaa