Juha Tapion kokoelmalevy myi kultaa

Juha Tapion Suurenmoinen kokoelma-albumi on on ylittänyt kultalevyrajan. Jo lähes platinamyynteihin yltänyt, yli 27 000 kappaletta myynyt kokonaisuus summaa yhteen Juhan menestyksekkäät kymmenen vuotta suomalaisen musiikkialan huipulla. Syyskuun 30. päivä ilmestyneestä levystä on saatavilla sekä CD että CD+DVD -versio. DVD:n materiaali kuvattiin Tavastialla elokuun alussa akustisella keikalla, joka antoi esimakua lokakuun 21. päivä Tampere-talosta alkavasta kiertueesta. 11 konserttisalia käsittävällä kiertueella kuullaan riisuttuja versioita Juhan kappaleista ja normaalin keikkayhtyeen sijasta Juhaa säestää Marzi Nyman ja Ville Riippa.

Ensimmäisellä listaviikolla Suurenmoinen kokoelma nousi Suomen virallisen albumilistan sijalle kolme. Albumi pitää sisällään useita radiohittejä kuten Mitä silmät ei nää, Ukkosta ja ullakolla, Ohikiitävää, Kelpaat kelle vaan ja Kaksi puuta. Menestyssinglejen listaan voidaan lisätä myös uusi kappale Raikas tuuli, joka oli radioiden toiseksi soitetuin kappale viime viikolla. Levyltä löytyy myös Elämä Lapselle-konsertissa syyskuussa esitetty teemakappale Kultahippu ja keikoilta tutuksi tullut Juhan Yö-yhtyeelle säveltämä Pettävällä jäällä. ”Olen yllättynyt siitä, kuinka henkilökohtainen ja itselle merkittävä kokoelmalevystäkin voi tulla. Prosessin aikana tuli käytyä aika paljon viime vuosien tapahtumia läpi ja huomattua, että tämä oli hyvä hetki kokoelman tekemiselle: tästä on hyvä lähteä tekemään uutta, haastamaan itsensä ja kuulijat uudella musiikilla”, kertoo Juha.

Viime syksynä julkaistu edellinen albumi Suurenmoinen elämä on yltänyt jo yli 55 000 kappaleen myynteihin. Juha palkittiin vuoden miessolisti -Emmalla tänä keväänä ja hänen levyjensä yhteenlaskettu myyntimäärä on yli 200 000 kappaletta.