TURUN SANOMAT 14.12.2012: LYHYESTI PITKÄSOITOISTA

Juha Tapio: Joululauluja (Kaiku)
Tämän joulun kaunein ja koskettavin joululaululevy kaikessa yksinkertaisuudessaan ja herkässä soivuudessaan taitaa olla Juha Tapion albumi Joululauluja.

Tällä albumilla ei kikkailla. Repertuaariin on kerätty kaikki kauneimmat ja perinteisimmät joululaulut Enkeli taivaan-laulusta Jouluyöhön, juhlayöhön ja lopputulos on kyyneleet silmiin nostattavan kaunis.

Juha Tapio sanoo ensin kaivanneensa studioon jotakin jouluista rekvisiittaa, vaikkapa kynttilöitä, kevätkirkkauksilla joululevyä äänittäessään, mutta huomasi pian, ettei mitään keinotekoista tunnelmaa tarvita. Silmät kiinni ja laulamaan! Niin voi tehdä tätä albumia kuunnellessakin; silmät kiinni ja kuuntelemaan. Ja vaikkapa mukana laulamaan.

Albumin sovitukset tehnyt Eppu Kosonen antaa tilaa Juha Tapion koskettavalle tulkinnalle ja käyttää yksinomaan akustisia instrumentteja ja niitäkin hyvin säästeliäästi, vaikka mukana on myös niin selloa, pasuunaa kuin trumpettiakin. Tätä albumia tahdon kuunnella tänä jouluna moneen kertaan. Kuin myös tulevina.

Vastaa