Juha Tapion uusi Banzai-single kuullaan Luottomies-elokuva: All Inin tunnuskappaleena 

Elokuva saa ensi-iltansa 16.2.2024

Juha Tapio julkaisee tänään, perjantaina 26.1. svengaavan Banzai-singlen. Kappale kuullaan
myös 16.2.2024 ensi-iltansa saavan Luottomies-elokuva: All Inin tunnuskappaleena. Banzai
sävellettiin Luottomies-maailmaan sopivaksi elokuvan käsikirjoituksesta inspiroituen.

”Luin Kari Ketosen lähettämän All In-leffan hersyvän käsikirjoituksen. Siinä nousee keskeiseen rooliin ikiaikainen japanilainen kannustushuuto ”banzai”. Asiaa fiilistellessä alkoi kertosäe soimaan päässä, ja siitä se ralli lähti kirjoittamaan itseään. Rakastan Luottomiessarjaa, ja biisiä tehdessä kertojaminään tuli mukaan vähän sarjan päähenkilö Tommin hahmoa: kaikessa vilpittömyydessään aavistuksen ressukka, mutta sinnikäs ja hemmetin tosissaan”, kertoo Juha Tapio. 

Menevä ja big band-vaikutteinen Banzai on pohjimmiltaan pesunkestävä rakkauslaulu. 

”Biisistä tuli taistelulaulu kaikille, jotka uskovat, että rakkauden eteen kannattaa laittaa kaikki peliin – all in. Täysillä, mutta pilke silmäkulmassa. Sovitukseen halusin perinteisen mollirallin sekaan elementtejä riemukkaista piirrosleffojen tunnareista ja c-osan auetessa fiiliksen, että ollaan Oscar-gaalan lavalla big bandin kanssa rellestämässä. Täysin epärealistisia juttuja siis, mutta tuottaja-sovittaja Ville Riipan johdolla näin tehtiin ja laitettiin tässäkin All in!” 

Juha Tapion alkuvuoteen kuuluu singlenjulkaisun lisäksi myös 50 vuoden rajapyykin saavuttaminen. Hän juhlistaa merkkipäiväänsä kahdella loppuunmyydyllä konserUlla Oopperatalossa 4.2.2024. 

”Soitetaan täysillä juhlakeikat Oopperatalossa ja tehdään samalla historiaa, kun ollaan ensimmäinen poppariporukka, joka konsertoi kyseisellä lavalla. Vuoden edetessä teen sitten muitakin kiertueita ja konsertteja, joita olen oikeastaan pantannut tähän vuoteen, juttuja joissa koen pääseväni lähelle yleisöä ja ominta ilmaisuani”, kertoo Juha Tapio 50- vuotisjuhlavuotensa vietosta. 

”Yksi sellainen on tietenkin kevään mies ja kitara -kiertue, joka kantaa nimeä Elämänviivat. Kovan kysynnän vuoksi kiertue paisui peräti 28:n konsertin mittaiseksi, ja näin siitä tuli – vaikka se on ilmaisultaan pienimuotoisin – urani toistaiseksi laajin ja suurin kiertue. Aion laulaa siellä lauluni sellaisina, kuin ne ovat alunperin kitara sylissä sohvan nurkalla syntyneet. Ja kun mitään sapluunaa tai sovitusta niille ei ole varsinaisesti asetettu, versiot myös syntyvät joka ilta uudelleen. Tuttujen laulujen lisäksi mukaan tulee paitsi harvemmin soitettuja herkkuja, myös biisejä joita ei ole aikaisemmin esitetty eikä vielä julkaistu”, lupaa Tapio. 

Kuuntele Banzai tästä.

Vastaa